ПАНАИР НА МЛАДИТЕ В МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР-ВТОРО ИЗДАНИЕ





ПАНАИР НА МЛАДИТЕ (01- 06.10.2008)
Поредното второ издание на ПАНАИРА НА МЛАДИТЕ стартира през октомври.
На вниманието на нашите зрители, предлагаме програмата на ПАНАИРА (1-6 октомври 2008)
01.10.2008г.
Пърформънс пред пространството на МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР-18.15 ч. "ГОВОРЕЩИЯТ ГРАД"
Пърформънсът е дело на сдружение за градски изследвания със средствата на изкуствата X-tendo.X-tendo е експериментална група от артисти, които създават реалност по отношение на обекта на тяхното изследване. Идеята на пърформънсът е да представи звуковата и поведенческата среда на града. Публиката ще види няколко характерни градски образа: бизнес дама, травестит, турист, малка ученичка. Всички те имат взаимоотношения на базата на характеристиката на образите си и с оглед звуковата среда на цялото,която задава динамиката на пърформънса.
01.10.2008-КАМЕРНА СЦЕНА-19.00 ч.
Академия за телевизионни,филмови и интернет комуникации представя
"БЕЗ СЪМНЕНИЕ" три едноактни пиеси от Жорж Фейдо
Френският драматург Жорж Фейдо (1862-1921) е известен с множеството си комедии. Както обикновено, критиците преживе отминават творбите му, смятайки ги за несериозни. Затова по-късно го определят като "БАХ на фарса". Пиесите му са обявени за предшественици на сюрреалистичния театър, на театъра "дада" и на театъра на абсурда. "Без съмнение" включва първите две цялостни пиеси на Фейдо. "През прозореца" е написана, когато драматургът е бил на 20 години, "Любов и пиано" (1893г.) е първата му професионално поставена пиеса, а в третата пиеса "Нашият годеник"-историята се върти около млада вдовица, която се надява на предложение за брак.
творчески екип: продуцент Цвета Лозанова, режисура Иван Ковачев, костюми Михаела Генова, участват Ивайло Захариев, Деа Николаева, Харитина Агопян.
01.10.2008 г- 20.00 ч. пред камерна сцена откриване на фотоизложбата "НАДПИСЪ" от Йосиф Аструков

02.10.2008- КАМЕРНА СЦЕНА-19.00 ч.
"СМЪРТТА И ДЯВОЛЪТ" от Франк Ведекинд
Една жена чака за среща в публичен дом, където трябва да се намира нейната 17-годишна прислужница-проститутка. Вместо момичето, на срещата пристига собственикът на публичния дом, който разбива представите на своята гостенка за любовта, брака и собственото й съществуване; не след дълго тя разкрива привличането си към "сводника" и го моли да се ожени за нея. В хода на действието персонажите се сблъскват с проституката, нейният клиент, молби за насилие и смъртни копнежи. "Смъртта и дяволът" е елегантна история за изкушението и обвинението в живота, тъкмо преди да е приключил.
творчески екип: режисьор Петър Денчев, участват Гергана Плетньова, Бойко Кръстанов, Лиляна Шомова, Ивайло Драгиев
03.10.2008-19.00 ч- КАМЕРНА СЦЕНА
"АНТИГОНА" от Софокъл
Проектът " Антигона" осъществява връзката между театралните поколения в преосмисляне на класиката-негов ръководител е един от театралните доайени-проф. Надежда Сейкова. Спектакълът "Антигона" се опитва да разруши представите на модерния човек за себеизява в наложени клишета и да обърне погледа му към непреходните човешки и културни ценности. Със средствата на живия театър, музиката, танца, младият зрител може да напусне клишетата на медиите, ИНТЕРНЕТ и телевизионния модел на поп-културата. Така се провокира у младата публика формиране на собствен свят на въображение, рефлекс и лична позиция.
творчески екип: реж. проф. Надежда Сейкова, говорен педагог доц. Диана Борисова, вокален педагог доц. Данко Йорданов, хореограф доц. Петя Стоилова, участват Анелия Луцинова, Йоана Варбичкова, Димитър Димитров, Георги Асенов, Велизар Величков, Алфидин Ахмедов, Любен Кънев, Елена Бърдарска, Рая Белева, Силвия Станоева, Веселин Стоянов, Иваил Симеонов

04.10.2008-19.00ч- КАМЕРНА СЦЕНА
Авторско кино на Йосиф Аструков, Свилен Димитров, Чавдар Чернев
Свилен Димитров представя:
"ВЪЗДУШЕН АС"- анимация
Има три необходими неща да полетиш: МЕЧТА, УПОРСТВО, и да бъдеш ЖАБА!
"МОТИВАЦИЯ"- анимация
История за това, как семейството може да бъде главната причина, за да си вършиш добре работата.
"ДЪЛГА РАЗХОДКА"- анимация
Историята на един червей или история на света?
ЧАВДАР ЧЕРНЕВ представя:
"КЛАУСТРОФОБИЯ"
Момиче и момче пътуват в асансьора на представите и очакванията си. Но къде отиват. Нагоре? Или надолу?
творчески екип: участват Росица Дичева и Златко Митрески, оператор Анна Андреева, режисьор Чавдар Чернев, монтаж Бобев
"КАТО НА ИГРА"
Колко невинна може да бъде една война?
творчески екип: участват Нели Горанова, Александър Марков, Калоян Раковски, Борислав Тонев, Петър Прокопиев, оператор Анна Андреева, режисьор и монтаж Чавдар Чернев
"ПРЕЗ"
Да пуснем поне един кошмар през прозореца
творчески екип: оператор Анна Андреева, режисьор и монтаж Чавдар Чернев
Йосиф Аструков представя:
"НИЕ"
Кратък документален филм, показващ невероятните пре-творения, които могат да се случат на едно автобусче от граския столичен транспорт. Филмът се занимава с темата за "побългаряването" на всичко около нас, а въпросният автобус е само една малка илюстрация на ежедневието ни.
творчески екип: сценарий и режисура Йосиф Аструков, глас Лин Люцканова
"JAM SESSION"
Докуменален филм за провеждането на JAM SESSION за танцьори, музиканти и актьори. Филмът проследява етапите от провеждането на един JAM SESSION, репетициите на танцьорите и самото представление, на фона на техните проблеми, желания и борба за реализация в изкуството на съвременния танц и импровизация.
творчески екип: оператор и режисьор Йосиф Аструков, тонрежисьор Цветомир Христов
05.10.2008-19.00. КАМЕРНА СЦЕНА
Авторско кино на Къци Вапцаров, Нешка Караджинска, Академия за телевизионни, филмови и интернет комуникации и Кино група "Чудак"
Къци Вапцаров представя:
"ДОБРЕ ДОШЛИ НА ЗЕМЯТА"
Един човек напуска света след смъртта си, но попада на атрактивна служителка от отвъдното, която го успокоява, че нищо страшно не се е случило и дори решава да му устрои изпитание, чрез което да провери вярата и отношението му към отвъдното. Резултатът от теста-завръщане на земята. Главният герой прави избор да живее в определена държава и да приеме съответна нова професия. Естествено нашят герой трябва да направи избор и на новите си родители. Накратко-животът продължава...
творчески екип: режисьор и сценарист Къци Вапцаров, монтаж Къци Вапцаров и Петър Хамамджиев, звук Иван Тончев, оператор Къци Вапцаров, с участието на Христо Терзиев, София Бобчева, Светослав Ганчев
Нешка Караджинска представя:
"ИМА ЛИ СМИСЪЛ, КАТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!?И.М.Е. В КОНТЕКСТА НА ЕДНО СЪБИТИЕ"
Документален филм за младия творец и пърформънса.
творчески екип: сценарист и режисьор Нешка Караджинска, с участието на Елена Колева-Иванова, Иво Димчев, Мила Милева, монтаж Яна Славчева, асистент режисьор Боряна Хаджиминчева, оператор Кирил Киров, Нешка Караджинска и Боряна Хаджиминчева, музика Ambient Anarchist филмът е реализиран със съдействието на НБУ
Академия за телевизионни, филмови и интернет комуникации-гр. София представя един филм на Цветелин Цветанов-студент телевизионна и кино режисура към Академията
"ПЪРВИ СТЪПКИ ОТ НОВИЯ ЖИВОТ"
Светът за малкия човек се разшири. И в него той усети, че не винаги е топло и спокойно... Малкият човек може да трепери, може да е гладен, може да е раздразнен от всичко, дори и от тези, които отдават силите си, за да му угодят. А те горките роднини, треперят повече от малкия човек, защото не знаят как да общуват с него. Тепърва започват безсънните дни и нощи над бебешкото легло. Мигове, които след години, майка и татко ще осъзнаят колко сладки са били.
КИНО ГРУПА "ЧУДАК" представя:
"НОСИТЕЛЯТ НА СВЕТЛИНАТА"
В приказен свят се случват съвсем не приказни неща. Един мъж жадува за безсмъртие и власт над света, налагайки своята представа за реалност с цената на всички средства. Името му е Нораус, А неговият едничък шанс да постигне мечтите си е Носителят на светлина...
творчески екип: сценарист и режисьор Катерина Борисова, оператор Елина Тодорова, Георги Хаджиев, Катерина Борисова, Радослав Карапетков и др. музика Христо Манолов, с участието на Христо Манолов, Елина Тодорова, Цветан Апостолов, Катерина Борисова и др.
06.10.2008-19.00 ч. - КАМЕРНА СЦЕНА
ТЕАТЪР "ОКАСТА" ПРЕДСТАВЯ:
" ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА"- кабаретен спектакъл
Великият Орфей, който с музиката си укротявал диви зверове и карал ветровете да спрат да духат, се влюбил в Евредика. Забравил да привнася жертви на своя бог Дионисий и той го наказал, като убил неговата любима. Безграничната любов на Орфей го принудила да слезе в мрачното царство на сенките и да измоли от боговете да върнат Евредика на земята...
Въпреки сериозната тема, представлението е изградено с чувство за хумор върху принципа на импровизацията и кабарето, където актьорите говорят, пеят и танцуват. Зрителят може да се потопи почти в дискотечна атмосфера с танците на Таня Жоакимсман под вещото ръководство на режисьора проф. Александър Илиев. Младостта, красотата и ентусиазмът на изпълнителите ще Ви накарат да съприживеете една феерия от образи, звук и светлина, която ще запомните задълго!
творчески екип: текст Димо Димов, проф. Александър Илиев, режисьор проф. Александър Илиев, костюми и сценография Тихомир Витков, оригинална музика К. В. Глук и Васил Генов, с участието на Галин Михайлов, Елена Василова Ангелова, Ива Чолакова, Оник Саркисов, Виктория Заимова, Йоана Йорданова, Ивета Георгиева, Дина Андреева, Мариян Грозданов, Кирил Трайковски, Петър Батолийски.

Организаторите на Панаира си запазват правото за промяна в програмата!

Популярни публикации