ГАРАЖЕН МУЛТИМЕДИЕН ПРОЕКТ НА "МОРСКО СИНЬО"



Мултимедиен проект „ Аз съм/искам да бъда ”

Това е нашият първи самостоятелен проект. Чрез него ние искаме да се идентифицираме пред обществото и да представим с художествени средства своите разбирания за съвременното изкуство, както и идеите си за неговото експониране в по – особена, алтернативна среда.
В изложбата ще ви срещнем с петима млади артисти, които творят в различни сфери: художничката Стефка Георгиева, писателката Елена Владова, музикантът – композитор Николай Йорданов, театралният режисьор и сценарист Елица Матеева, хореографът Георги Енчев – Гоош, чиято територия е съвременният уличен танц. Ще представим авторите чрез звук, видео и фотография. Експозицията ще включва техни художествени фото портрети, кратки видео импресии, показващи творците в работен процес, както и радиоинтервюта, които отразяват представите на артистите за съвременно изкуство и визията им за личното им творческо развитие.
Всичко това ще се случва в един автомобилен гараж в центъра на Варна в продължение на две вечери – на 9 и 10 септември 2009 година.
Автори на проекта са трима от членовете на сдружение “Морско синьо” – фотографът Радостина Вълчанова, журналистът от Радио Варна – Светлана Вълкова и музикалният редактор в Радио Варна – Димитър Димитров.
Идеята на „Аз съм/искам да бъда” е чрез съвременни форми на изкуство да покаже съвременно изкуство, респективно неговите носители. Синтезът между модерни художествени средства и алтернативна градска среда ще е имиджоопределящ за проектите на сдружението.
Мотото на проекта подсказва, че артистите – участници и членовете на „Морско синьо” вече са утвърдили себе си в сферите, в които работят, но обединявайки усилията си, желаят да представят едно ново лице на изкуството тук и днес.

пп- това е част от фотосесията ми, с автор Радостина Вълчанова

Популярни публикации