CHRONO DANCE ЗА ДЕНЯ НА ТЕАТЪРАMusic cafe LOOK- ВАРНА

CHRONO DANCE
Пърформанс и музикално парти по повод на МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТЕАТЪРА 27 март, ще се случи единствено в Мюзик кафе Look във Варна. Нестандартното събитие се нарича CHRONO DANCE и e втори съвместен проект на диджей SOULMATE (Добромир Мързов) и театроведа-режисьор Елица Матеева. От последния им спектакъл „СЕГА-Ал(ь)бум, представен през 2011-а на международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив, мина година и времето ги събра отново.
Генералният въпрос в CHRONO DANCE е влияе ли времето на нашите движения, мечти, мисли, влюбвания... И ако отговорът е положителен, какво се случва след време с мечтите? Но има и още нещо: „Отдавна ми се искаше да поговорим за мястото на свободния артист в съвременните условия. Да поговорим искрено и за културната реформа в сферата на сценичните изкуства. Говоренето според мен трябва да бъде като приготвянето на суши: с точните продукти (а не ментета заместители), да започне с особен ритуал и да възбуди апетита – обяснява Елица Матеева.

– Открих своя повод сред интервюта и текстове на един от най-интересните родни хореографи: Мила Искренова. Получи се фрaгментарна конструкция с документален характер, чрез която отбелязвам специален, личен бенефис – на нищо неслучването в живота на свободния артист...

вход 3 лв. начало 19.30

Популярни публикации