лятно презареждане с "5 и 1|2 скандинавски визии за култура"-29 август-Градска художествена галерия-Варна

Лектория, посветена на норвежкото съвременно кино, ще се състои в рамките на фестивала FUNCITY във Варна. Тя ще бъде част от проекта "5 и 1|2 скандинавски визии за култура", а негов автор е театралният критик Елица Матеева.

Лекторията, която ще се състои на 29 август от 11 ч. в Градската художествена галерия във Варна, ще представи норвежкия филм "Момчето, което заобича Ингве" на режисьора Стиан Кристиансен.

Действието във филма се развива през ноември 1989. Берлинската стена пада, а осемнайсетгодишният Ярле от норвежкия град Ставангер все още не подозира, че животът му предстои да се промени. Свикнал е да има всичко: най-красивото гадже на света и най-страхотните приятели, с които е създал пънк банда. Но когато Ингве - почитател на групата "Джапан", попада в класа, всичко се обърква – Ярле не може да се откъсне от него и да спре да прави неща, които по принцип ненавижда - слуша синти поп и играе тенис. Бавно, но сигурно, той успява да отблъсне всички около себе си и да разбере какво означава да си наистина сам.

Филмът "Момчето, което заобича Ингве" има 4 награди "Аманда" на Норвежката филмова академия - за най-добър филм, най-добър младежки филм, за режисура и монтаж.

ДНЕВНИК 19 август
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/08/19/2593630_proektut_5_i_12_skandinavski_vizii_za_kultura/

Популярни публикации