"ОСОБЕН ПОГЛЕД" С "ЛИЧЕН КУПУВАЧ"



Американската звезда Кристен Стюарт в мистериозната драма „Личен купувач“ – юнска среща  за ценителите на киното в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека-Варна

На 3 юни кинолюбителите ще видят отличената творба на режисьора Оливие Асаяс от Кан 2016 в отдел „Изкуство“- Регионална библиотека-Варна от  10.00 ч. В главната роля е звездата от „Здрач“, „Облаците на Силс Мария“, „Лагер X-Ray“, „Café society“ Кристен Стюарт. Актрисата е едно от лицата на модните марки Chanel и Balenciaga. Тя е първата американска актриса носител на френската награда „Сезар“ за  изпълнението си в „Облаците на Силс Мария“. Участието й в проекта на режисьора Оливие Асаяс е повод той да напише сценария на „Личен купувач“ и да покани специално за главната роля Кристен. Филмът има награда от фестивала в Кан през 2016 за най-добър режиксьор.
Международно признатият Оливие Асаяс се завръща с тази ефирна, мистериозна и призрачна история „Личен купувач“. Кристен Стюарт е в ролята на моден личен купувач за звездите и медиум по съвместителство. Дълбоко скърбяща след скорошната смърт на своя брат близнак, тя отива в неговия дом в Париж, решена да осъществи контакт с неговия дух.
„Филмът  преминава от драма със сложни образи в хорър и обратно, като разглежда едновременно скръбта и това да обличаш човек, твърде зает, за да се справи сам с професионалните си ангажименти.“
Алисън Уилмър, БъзФийд Нюз
 „Каквото и да говори Оливие Асаяс, вдъхновението му от Кристен Стюарт е основната причина „Личен купувач“ да изглежда толкова жанров, дори мултижанров. Вкарването в кристалната логика на жанра предизвиква една кинематографична тактилност, работеща не толкова върху въображението, колкото върху непосредственото усещане – и в този смисъл героичните усилия на Стюарт са толкова по-възнаградени, колкото повече съспенс и мистерия бродят из филма. Не само вампирите, но и призраците си общуват на нечовешки език с нейното смачкано от самоотверженост тяло.“(Атанас Пунев „Film Society“)
Модератор на поредната среща в отдел „Изкуство“ – Регионална библиотека „Пенчо Славейков“  е  театрален режисьор и критик Елица Матеева. Вход свободен.


Популярни публикации