Кино школа „Братя Люмиер“ - очаква своите нови приятели в Общински детски комплекс - Варна


Кино школа „Братя Люмиер“  - очаква своите нови приятели в Общински детски комплекс - Варна

Киното е  космос! Движение, светлина, цветове, емоции, тотално преживяване. Всеки може да се научи  да разказва интересни истории  с езика на киното, стига да е любопитен  към света.
В новата кино  школа „Братя Люмиер“  ще се гледа кино, ще се анализират компонентите му, ще се придобиват знания по кинодраматургия, история на киното, ще се изследват актьорската и режисьорската професии, ще се създават малки  кино опити, ще общуваме, ще се забавляваме, докато творим!
Спомняте ли си от кои филми са тези незабравими фрази?
“Нека силата бъде с теб!”
“Ще се върна.”
“Който спаси един живот, спасява целия свят”
"Моята майка винаги казваше: Животът е като кутия шоколадови бонбони, никога не знаеш какъв ще получиш."
Героите от  „Междузвездни войни“, „Терминаторът“, „Списъкът на Шиндлер“, „Форест Гъмп“  се появяват в съзнанието ни като предвестници на мъдростта и човеколюбието, защото киното е пътна карта на познанието.
Българското кино също се слави с любими изрази като:
„Риба, ама цаца... Цаца, ама риба! „
„А какво е командировка?Когато ти плащат, е командировка, а когато ти си плащаш, е курорт.“
„Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто е да го направиш.“
 „Кит“, „С деца на море“, „Мъжки времена“ – необикновени приключения, които помним завинаги!Животът  може да бъде невероятен  филм, стига да знаеш  правилата на киното! Ако искаш да бъдеш като Хари Потър или като Нео от „Матрицата“, които обичат сложните загадки, запиши се в новата  кино школа „Братя Люмиер“! Вълшебствата са гарантирани! Кино школа „ Братя Люмиер“ очаква своите първи възпитаници на възраст над 10 години. Записването се осъществява в електронната система odk.is-vn.bg  до 31  август. 


Популярни публикации