Любовта е „ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ“ според Фани Ардан


Любовта е „ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ“ според Фани Ардан



   

На 14 февруари, 17.00 ч. отдел„Изкуство“ – Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна ще събере почитателите на Амур и френското кино в една романтично-мистериозна комедия, посветена на най-голямата „ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ“ – любовта. Модератор на срещата е Елица Матеева.
Ерван льо Дюк е дебютант в пълнометражното кино, но филмът му „Жизнена необходимост“ доказва, че няма нищо случайно, когато разказваш с чувства и искрено. „Жизнена необходимост“ бе селектиран миналата година на „14 - дневката“ на режисьорите в Кан и бе номиниран за „Златна камера“, а в момента всички са притихнали в очакване, дали ще стане носител на награда „Люмиер“, за която е номиниран. Сценарият е написан само за 15 дни, по-късно Ерван го обогатява  след няколко допълнителни работилници по кинодраматургия. Режисьорът е забелязан от Елизабет Депардийо (бившата съпруга на Жерар Депардийо), актрисата е изявена киносценаристка и тя подпомага работата на Ерван по продуцирането на филма.
41 годишният режисьор ни представя една нетипична романтична  история, обобщена от радио консултации, посветени на любовта с автор Тереза Пердрикс (Фани Ардан). Тереза има двама сина  Жулиен (Никола Мори) и Пиер (Суон Арло), които са като самотни острови - без сърдечни провокации, отдадени на професиите си. Пиер е капитан в полицията, където почти нищо не се случва, защото градът е малък. Но един ден се появява Жулиета Уеб (Мод Уайлър), която заявява, че някаква жена е откраднала колата й, а вътре са всичките й дневници от детските й години до сега. Пиер започва разследване, но и Мод търси автомобила си паралелно. Докато полицаите разследват, настъпват интересни взаимоотношения между Жулиета и Пиер, които са като котка и куче. Дали ще се открият дневниците на Жулиета или пък Пиер най-после ще се справи със страховете около любовта и привличането, нека зрителят открие своя кино Свети Валентин в петъчната вечер.




Популярни публикации