ПРЕДСТАВЯНЕ НА "ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА НЕТРАДИЦИОНАЛИСТИ" 7 юни - ДОМ НА КИНОТО

 В рамките на СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ в ДОМА НА КИНОТО на 7-ми юни бе столичната премиера на третата книга на Елица Матеева- "Европейско кино за нетрадиционалисти"

Ето какво казват издателите и организаторите на събитието за нея:
"Смела книга. Да заявиш себе си извън менстрийма в културната среда, изследвайки теми встрани от разбираното за традиционно, не е работа за всеки. Трябва да си искрен, пък и малко романтик по душа, за да заявиш, че не се страхуваш от любовта - във всичките ѝ цветове. А те тук са около 60 - толкова нюанса е нарисувала Елица Матеева, поглеждайки през призмата на европейското кино от 1919 до днес.

Бъдете любопитни! Прекрачете личните си граници и ще откриете, че цветята растат и извън вашата градина, че живот има и на други планети... И в крайна сметка с малко усилие всеки може да бъде един от другите."

При изключителен интерес премина и самото събитие, а снимките на Асен Танев илюстрират атмосферата, в която всички в свободен дух обмениха въпроси, намерения и впечатления от разговора с Елица Матеева, модератор на събитието бе Христо Христозов.
След премиерното представяне на книгата, Елица Матеева представи пред публиката и филма "Телма", с който приключи фестивалния ден.













Популярни публикации