БРАТ ПИТ В ПОСЛЕДНИЯ ФИЛМ НА ДЕЙВИД ФИНЧЪР



Адаптиран за големия екран по разказа на класическия американски писател Франсис Скот Фицджералд, “Странният случай с Бенджамин Бътън” (“The Curious Case of Benjamin Button”) разказва историята на възрастен мъж, който започва да се подмладява по необясними причини. За някои това би представлявало безмерно щастие, но за Бенджамин Бътън се оказва истинско проклятие! На 50-годишна възраст той се влюбва в 30-годишна жена, сблъсквайки се с невъзможността на любов между двама души, които няма да могат да остареят заедно. Последиците от странната романтична афера, която започват влюбените, са смущаващи и необратими...

Главната роля във филма “Странният случай с Бенджамин Бътън” се изпълнява от холивудския любимец Брад Пит. Тук обаче актьорът е далече от секси амплоато си, преобразен в съсипан и уморен от живота старец. Женският образ е поверен на актрисата Кейт Бланшет (“Талантливият мистър Рипли”). Режисьор на лентата е Дейвид Финчър (“Пришълец 3”, “Зодиак”). Дейвид Финчър и Брад Пит се събират заедно за трети път след предишните си успешни проекти “Седем” (1995) и “Боен клуб” (1999). Кейт Бланшет и Брад Пит също няма да си партнират на екрана за първи път – двамата играха заедно в лентата “Вавилон” на Алехандро Гонзалес Инариту.

Разказът “Странният случай с Бенджамин Бътън” е написан през 1922 г. и е включен в сборника на Фицджералд “Джазовата ера”. В творбата на Франсис Скот Фицджералд Бенджамин Бътън е обрисуван като огорчен старец, който започва да се подмладява, докато накрая приключва живота си като бебе. Фицджералд отбелязва, че творбата му е вдъхновена от мисъл на писателя Марк Твен: “Жалко е, че най-хубавата част от живота е в началото, а най-лошата – в самия му край”. Разказът на Фицджералд е отчасти комичен, отчасти меланхоличен.

Филмът на Дейвид Финчър ще има своята официална премиера на 26 ноември 2008 г. Освен Брад Пит и Кейт Бланшет, в останалите главни роли се изявяват актьорите Елиас Котеас (“Гатака”), Джейсън Флеминг (“Две димящи дула”) и Джулия Ормонд (“Вътрешна империя”). “Странният случай с Бенджамин Бътън” е ко-продукция на филмовите студия “Paramount Pictures” и “Warner Bros. Pictures”.


Това е от медиите, филмът близо три часа осъществява една трогателна разходка към смисъла на живота и идеята за завършеността в човека. Стилът на разказ и картина няма нищо общо със задъхания ритъм на киното на Финчър, който помним от "СЕДЕМ" или "БОЕН КЛУБ", но всъщност в това е и очарованието му. Изключително картинен и изобразителен е, актьорите са перфектни, дори и в епизодичните роли...

Популярни публикации