До тук и после






В последно време се улавям, че се връщам към неща, които съм загърбвала поради обстоятелството, че не съм ги разбирала...вероятно е трябвало да минат години, да ми се случат определени събития, за да ги повикам...онези неща, които съм отхърляла като възможност... като важен момент, като натрупване.
Все повече ме вдъхновява животът на другите, на по-големите от мен...може би остарявам. Тези скромни редове, посвещавам на майките, майките, които ни обичат ВЪПРЕКИ...
Актрисата Миа Фароу е пример за майка, която сама отглежда дузина деца, свои собствени и осиновени и продължава да го прави. Нейната мисия има и адекватно продължение при младото поколение артисти (Анджелина Джоли). Но при Мия нещата са някак си по-изчистени от реклама, пи ар...Така го чувствам. Щом като прехвърила 60-те продължава да прави това, в което вярва: да помага на болните, изоставени деца. Предисторията на този емоционален повик, откривам в детството й, на 9 години тя заболява от детски паралич, докато лежи в болницата си налага да оздравее, да проходи, въпреки болката обсебила слабите й крачета... Копнежът по светлина и природата, малката Мия развива чрез света на книгите...докато братчетата и сестрите й играят вън, Мия лежи близо година и чете...мечтае и се моли на Господ-молитвите й са уникални, изпълнени с благодарност към всеки нов ден. Благородството, с което приема изпитанията я дарява с особен вид чистота и невинност.
Следват години, в които семейството й страда, страда от професионалния провал на баща й прочут режисьор, скандалите у дома са обичайното приключение. На 17 години, Мия влиза в света на възрастните,трябва да започне работа, защото семейството й е пред финансов крах...и така заедно с майка си (актриса) започват да работят на Бродуей...
Последват неуспешни бракове и може би най-парадоксалната й връзка в живота й с режисьора Уди Алън. Близо 10 години те живеят и работят заедно. Тази връзка е била ползотворна в киното (Мия се снима в 13 филма на Алън), но в личния свят на Мия настъпва хаос, огорчение и мъка от факта, че Алън удовлетворява сексуалността си чрез децата й- Сун И, Дилан... Въпреки съдебните процеси, Мия не се озлобява, не говори с ярост за стореното... говори за Уди като лична грешка, непростима грешка и за децата й. Днес Мия продължава да обикаля света и да помага на деца, страдащи от слепота, церебрална парализа, аутизъм...
Животът на Мия е доказателство, че духовното богатство е по-силно от кариерата, блясъка на славата, наградите, реалността предлага неповторима възможност да бъдеш себе си.

" Израснах в семейство със седем деца, отгледах седем деца, сега възрастни и отново днес у дома живеят седем деца. Имаме кокошки и петли, две крави, пет котки, едно куче,зайци, хамстери, птички, гущери и рибки от тропиците. Търсим си и подходящото пони..." ( Мия фароу из "До тук и после")

Просто казано... но е необикновено, необикноено като вятъра, като слънцето, което гали лицето ми, като майките, които ни обичат, като Бог!!! :))

Популярни публикации