Нашите души в нощта“ с Робърт Редфорд и Джейн Фонда в лекторски модул

„Нашите души в нощта“ с Робърт Редфорд и Джейн Фонда в лекторски модул и представяне в Регионална библиотека – Варна

На 25 ноември в отдел „Изкуство“ при Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна в обичайния час (10.00), киноценителите ще имат възможност да се запознаят с творческите биогарфии на Робърт Редфорд и Джейн Фонда и да видят техния последен филм „Душите ни в нощта“.
“Our Souls at Night” представя историята на Ади и Луис, чиито половинки са починали. Двамата живеят в малко градче в Колорадо, но не се познават добре. Един ден Ади изненадващо отива при Луис и това поставя началото на една топла човешка връзка между двама възрастни, които имат много какво да споделят. Сценарист: Кент Харуф, Скот Нющадлер, режисьор Ритеш Батра, с участието на Джуди Гриър, Робърт Редфорд, Джейн Фонда, Матиас Шонартс, Брус Дърн.
Редфорд и Фонда играят стари и самотни възрастни хора в провинциално американско градче, които искат да върнат завладялите ги някога романтични чувства. „Робърт се целува все така прекрасно, както когато бяхме на 20 години. Не мога да отрека, че някои породени от него фантазии тогава ме бяха завладяли“, призна си 79-годишната Фонда.
Двамата се срещат за пръв път на снимачната площадка през 1965 година във филма „Кет Балу“ (Cat Ballou). „Душите ни в нощта“ е техният четвърти съвместен филм. Най-известният съвместен филм си остава „Боси в парка“ (Barefoot in the Park, 1967), където те играят млада семейна двойка. „Преди да умра, исках да играя в последния си филм именно с Джейн“, споделя от своя страна 81-годишният Редфорд. Наскоро той обяви, че спира актьорската кариера и ще работи само като кинорежисьор. В това си качество той работи още от 1980 година. Освен това Редфорд отделя много време на младите таланти. Фонда спря да се снима през 1990 година, но последните години отново се завърна в киното – в редица телевизионни проекти за Netflix („Нетфликс“), както и в последния филм „Младост“ на италианеца Паоло Сорентино.
Адаптиран по едноименния роман на Кент Харуф от 2015 г., филмът разказва историята на Ади Мур (Джейн Фонда), вдовица от градче в– нейният дългогодишен съсед и също вдовец.
„В трите предишни филма винаги се влюбвах в него“, казва наскоро тя в интервю за Елън Дедженерис. „Всеки път се влюбвам и ако някой ден не ми проговори… а имаше дни, в които не искаше да ми говори извън сценария… винаги го приемах лично: Ами ако не ме харесва? Ако съм сгрешила с нещо?“
Прекрасният актьорски дует бе отличен със Златен лъв от Венеция за цялостния им принос в световното кино, където се състоя премиерата на „Душите ни в нощта“.

Популярни публикации