„Иди“ – всеки има своя връх!






Ако имате мечта не е късно, да я превърнете в реалност! Вземете пример от Иди Мур, вдовица на преклонна възраст, която покорява своя връх в живота, при това съвсем истински.
Да се потопим в зеленината на Шотландия  с едно приключение - пътуване към себе си! Може би „Иди“ е вашият филм в петък вечер. 22 ноември от  17.00 ч. в отдел „Изкуство“ – Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна с модератор на срещата: Елица Матеева-критик и режисьор.
  Иди е прекарала последните 40 години от живота си в сивата Англия, залепена за властния си съпруг, който е получил удар. Когато той умира и дъщеря й се опитва да я изпрати в старчески дом, тя вади раницата си за къмпинг и зарязва досегашния си живот, за да се отправи на приключение, каквото не е имала досега – изкачване на внушителния връх Силвен в Шотландия. Към нея се присъединява Джони – местен водач, с когото Иди пътува до красивото градче Лохинвер. Въпреки конфликтите с приятелката и съквартирантка на Джони, Иди и Джони се сприятеляват. Пътуването към върха ще бъде дълго и изморително, но Иди е решена да докаже на себе си и на другите, че никога не е прекалено късно за приключения.
„Иди“, 2017, Великобритания, 1ч. и 42 мин.
Режисьор: Саймън Хънтър
В ролите: Шийла Ханкок, Кевин Гудри, Пол Браниган, Уенди Морган
Награди и номинации:  награда на журито от Международния  филмов фестивал в Бъркшър (Англия) -2018, награда от Международния фестивал в Кливланд (САЩ)-2018 за чуждестранен филм, номинация за награда на публиката от Международния филмов фестивал в Единбург - 2017

Популярни публикации